top of page
Zoeken

About us

Bijgewerkt op: 7 aug. 2019

Hoe Aquaphor in Belgie en Nederland terecht kwam?Er waren eens twee barista’s die op zoek waren naar beter water voor hun koffie en toestellen. Ze ontdekten zeer snel omgekeerde osmose en de voordelen. Maar dat was zo duur in aankoop en onderhoud. Ze filterden dus maar verder met een klassieke filter en voor filterkoffie gebruikten ze Spa-reine.


Tot in 2017 op een beurs in Estland. Daar leerden zij Aquaphor-waterfilters kennen. Eerst hadden ze niet veel vertrouwen (voor die prijs?). Maar na wat opzoekwerk en overleg met de verkoper besloten ze een osmosetoestel te kopen. Terug thuis in België begonnen ze te testen. Het water was van de hoogste kwaliteit en ze konden de mineralen toevoegen naar eigen wens.

Een enorme veranderingen als het gaat over smaken en aroma’s. De Barista’s bleven in contact met Aquaphor en werden gevraagd om een nieuwe waterfilter te testen er kwam een samenwerking tot stand, en er werd voor het eerst gesproken over verdelen in België en Nederland. Omdat de Barista’s toch graag een second opinion hadden gaven zij hun osmose systeem aan een bevriende koffiebrander. Ook hij was zeer tevreden en begon het water te gebruiken voor koffiebereidingen in zijn koffiebar. Dit was voor de Barista’s het signaal om Aquaphor waterfilters te beginnen verdelen. Zo kunnen alle Belgische en Nederlandse barista’s, koks, brouwers genieten van topkwaliteit water voor een eerlijke prijs. Zij presenteerden zich

in maart 2019 op het Amsterdam Coffee Festival en hebben ondertussen reeds enkele koffiebars op hun osmose-systemen draaien.


(Nederlands p 26-27, Francais p 24-25)

450 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page