top of page

TECHNOLOGIE

Waarom kiezen voor Aquaphor waterfilters?

Het doel van waterfilters is onzuiverheden uit het water te verwijderen. Het is van cruciaal belang dat de verontreinigende stoffen die zich ophopen in de filter, en de niet drinkbare filtermaterialen nooit in je drinkwater terechtkomen.

VISIE

 

De meeste huishoudfilters zijn gebaseerd op waterzuiveringssystemen van industriële grootte.

Helaas leidt het verkleinen tot een aantal ongunstige compromissen, zo zijn filters minder effectief in het zuiveren van water of moeten vaak worden vervangen.

De enige manier om de beste filters ter wereld te maken is dus eigen technologieën ontwikkelen die volledig voldoen aan de behoeften van onze consumenten. AQUAPHOR ontwerpt zijn producten van A tot Z en tracht waterzuivering te heruitvinden, om zo steeds opnieuw de meest bevredigende waterfiltratie bij de gebruiker te brengen.

Dankzij deze visie brengt AQUAPHOR’s filtratietechnologieën en filters op de markt die uiterst geschikt zijn voor professionele en huishoudelijke waterfiltratie.

Aquaphor technologie

Het beste van onze eigen technologieën geïmplementeerd in filterproductie

6.png

Aqualen

Aqualen is een uniek vezelmateriaal gemaakt door Aquaphor. Als onderdeel van onze filters vermindert het effectief zware metalen
zoals koper, lood, ijzer, kwik en radioactieve isotopen.

Door zijn hydrofiele eigenschappen, vergemakkelijkt de Aqualen-vezel de waterstroom in de patroon. Zo wordt de zuivering efficiënt verhoogt.

2_2.png

Isotropic Adsorption Matrix

De IAM-technologie maakt een zuivering van elke druppel water mogelijk. De Aqualen-vezels binden de adsorberenden korrels tot een dichte structuur in de filterpatroon. Het water zal gelijkmatig door de patroon stromen wat zorgt voor een meer complete zuivering.
Door gebruik te maken van de IAM technologie is er geen kanaalvorming in de filter. Wat zorgt voor een volledige filtering van u w water.

3.png

Dynamic Fixation of Silver

Bij de productie van Aquaphor-filters maken wij gebruik van effectieve en veilige methodes om de
verspreiding van bacteriën tegen te gaan. Bij de DFS-technologie worden ionen van actief zilver veilig
gefixeerd op vezels van Aqualen, zo bekomen we een optimale bescherming tegen micro-organismen. De DFS-technologie voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen.

4.png

DWAY — Optimal mineralization

Met onze DWM (DrinkWaterMachine) krijgt u altijd gezond drinkwater, ongeacht de oorspronkelijke kwaliteit. Dankzij de Dway-technologie is water
verrijkt met een uitgebalanceerde mix van natuurlijke mineralen, zoals Calcium en magnesium. De hoeveelheid aan mineralen
in het water varieert van 0,2 tot 0,5 mg. Deze optimale mineralisatie heeft een gunstig effect voor uw lichaam en draagt bij tot de verbetering van de biologische processen.

5.png

WWT / water-op-Water opslagTank

De Water-op-Water opslagTank halveert de hoeveelheid drainagewater (een besparing tot 9000 liter per jaar), en vermindert de werkingskosten met 50% Onze innovatieve opslagtank zorgt ervoor dat de DWM in staat is te werken onder lagere druk zonder extra apparatuur (booster pump).
De DWM opslagtank is geintegreerd in de behuizing wat zorgt voor een aanzienlijke plaatsbesparing.

1_2.png

CFB / CarbFiber Block

CFB is een Aquaphor technologie waarbij onze gepatenteerde Aqualen vezels gebruikt worden bij de productie van onze koolstof-blok filter. Filters met deze technologie zijn effectiever en duurzamer en dit zelfs bij zwaar vervuild water.

7.png

ICM Iteratieve computermodellering

Dankzij de computersimulatietechnologie ICM kunnen wij de beste materiaalkeuze en ontwerpen maken voor onze Aquaphor producten. Tijdens de simulaties testen we de veerkracht, duurzaamheid en
andere kenmerken van de filters die belangrijk zijn bij het gebruik ervan.
Bijvoorbeeld,
ICM stelde de DWM in staat om een drukclassificatie te bereiken die vijf keer groter was dan vereist.

kristall_ruki_1.jpg

Click and Turn

De Aquaphor waterfilters zijn makkelijk en ergonomisch in gebruik. Om een filter te vervangen heeft u geen speciale vaardigheden of hulpmiddelen nodig. Druk gewoon op de knop en draai aan de filter.

cartridges600-tech.jpg

HSS Hazard Safe Service

Met de HSS-technologie wordt het gebruik van Aquaphor-filters nog eenvoudiger en veiliger. Filters worden samen met het omhulsel vervangen. Zo komt u niet in contact met de opgehoopte verontreinigingen. Dit is voor de gezondheid van u en uw gezin.

bottom of page